Gezellig centrum en brede stranden

Julianadorp is een gezellig en levendig dorp wat gelegen is aan zee. U kunt hier genieten van het brede en schone strand, ideaal voor de zee- en strandliefhebbers! Ook het duingebied zorgt voor genoeg wandel- en fietsplezier. Het gebied rondom Den Helder / Julianadorp heeft met grote regelmaat, de meeste zonuren van Nederland.

Julianadorp op de landkaart

Kleurrijke bloemenvelden
Van oorsprong is Julianadorp een boerendorp in de gemeente van Den Helder. Ieder jaar in april gebeurt er iets moois. Er ontstaat een feest van kleur op de bollenvelden. De meest prachtige bloemen in de meest uiteenlopende kleuren staan in april volop in bloei. Het bollengebied van Julianadorp is onderdeel van het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld. Tijdens de maand april worden er vele activiteiten rondom de bloembollen georganiseerd, waaronder helikoptervluchten waarbij u de kleurrijke velden vanaf boven bekijkt of u kunt dwars tussen de bollenvelden lopen. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op de website van Kleurrijk Julianadorp.

In de maanden juni, juli en augustus zijn er ook verschillende markten en braderieën in Julianadorp.

De kustplaats is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er verschillende kleine winkelcentra, supermarkten, winkeltjes en waan je jezelf volledig in vakantiesferen met voortreffelijk ijs, bij de plaatselijke ijssalon.

Het maritieme Den Helder
Op een 10 tal minuten van Julianadorp ligt de maritieme stad Den Helder. Hier kunt u winkelen, neerstrijken op een van de gezellige terrassen of in het hoogseizoen een bezoek brengen aan de Juttersmarkt. Vergeet vooral ook niet teen bezoek te brengen aan de oude Rijkswerf Willemsoord. Hier bevinden zich onder andere het Marinemuseum waar u een echte onderzeeër van binnen kunt bekijken en bij het Reddingmuseum komt u meer te weten komt over het reddingwezen en vanaf hier kunt u ook gelijk een vaarttocht door de haven maken. Liever een actief dagje tijdens de vakantie? Echte avonturiers kunnen gaan klimmen bij de KlimVallei, stappen een kano in of kunnen balanceren op een SUP board al genietend van de Helderse binnenwateren. Naast de KlimVallei ligt de Helderse Vallei waar de kids kunnen knuffelen met de dieren.

Voor een volledig overzicht van de evenementen en activiteiten binnen de gemeente Den Helder klikt u hier.

Stelling Den Helder
De Stelling Den Helder is een van de oudste nog aanwezige militaire verdedigingslinie´s in Nederland. De Stelling Den Helder werd gebouwd onder leiding van Napoleon Bonaparte en vele forten zijn hedendaags te bezoeken. In Fort Kijkduin kunt u het Noordzee aquarium bewonderen en hier wordt de rijke geschiedenis uit de tijd van Napoleon verteld. Fort Westoever heeft zijn eigen bierbrouwerij met biercafé en terras aan het water waar u kunt genieten van een Helders biertje. Vanaf hier kunt u ook een vaarttocht maken met een Helderse vlet.

Ontdek de omgeving
Ook liggen plaatsen als Callantsoog, Schagen maar ook het eiland Texel in de buurt.

Mocht u echt een dagje naar een grotere stad willen voor cultuur, heerlijk shoppen, of al het andere, dan kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Alkmaar of het welbekende Amsterdam.
(Bron: https://canvakantiehuizen.com/de-omgeving/julianadorp/)

Leave a Comment