Eiken Houten Vloer in de Woonkamer?

In dit artikel komen verschillende mythes en stellingen over houten vloeren aan bod, sommige zijn algemeen bekend. Wij geven daarom goede argumenten waarom je satisfied een gerust hart kan kiezen voor een eiken vloer in je huis. Daarnaast geven we handige pointers voor het onderhoud van je vloer, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Houten vloeren zouden niet gelegd moeten worden in een keuken!De keuken is een van de meest populaire ruimtes voor een houten vloer/ parket/ lamelparket in huis, en niet zonder reden. Hout is uitermate geschikt om hevig gebruik te doorstaan. Daarnaast is het een bijzonder mooi materiaal, het vereist weinig onderhoud en behoudt lang haar schoonheid.

Houten Vloer In Huis? Dit Moet Je WetenEiken Vloeren In Huis? Doe Het Goed

2. Vochtig dweilen is de beste manier om een houten vloer schoon te maken. In tegenstelling tot wat veel mensen geloven, zijn water en hout geen goede combinatie. Gebruik daarom liever niet de dweil en emmer met sop. Water beschadigt beschermende toplaag van het hout. Als gevolg daarvan kan het water doordringen tot het hout zelf, waardoor het hout zelf ook aangetast wordt.

Af en toe dweilen kan best, maar altijd met een goed uitgewrongen mop. Voor meer informatie zie: Hoe houd je een houten vloer schoon. 3. In hardhouten vloeren zouden geen krassen of deuken moeten ontstaan. Ook al is een hardhouten vloer duurzaam genoeg om de slijtage door dagelijks gebruik op te vangen, toch kan er in de toplaag en het hout zelf finest een kras of deukje ontstaan bij een bepaalde druk of weerstand.

Eiken Vloeren In Huis? Lees Dit Eerst

Fabrikanten geven geen garantie voor krassen en deuken in je vloer. 4. Schoenen met hoge hakken beschadigen een houten vloer niet. Als je bovenstaande stelling gelooft, kom je van een koude kermis thuis. Schoenen fulfilled hoge hakken beschadigen wel degelijk een houten vloer. Op een hoge hak staat meer druk dan bij een normale platte zool, de druk per vierkante centimeter is groter dan de druk die een olifantenpoot uitoefent! De zogenaamde stilettohak is voornamelijk erg slecht voor de gezondheid van een houten vloer.

5. Wanneer houten vloeren kromtrekken of bol gaan staan, dan komt dat doordat de ondervloer slecht is. Wanneer een vloer bol gaat staan of kromtrekt, dan is dat te wijten aan bovenmatige vochtigheid of juist droogheid. Dit is verbonden aan de ruimte waarin de vloer zich bevindt. Slechte waterhuishouding, een lekkage, sterke wisselingen in luchtvochtigheid of vochtigheid afkomstig uit de kruipruimte, kelder of betonplaat kunnen redenen zijn.

Als mijn houten vloer van kleur verandert of vervaagt, dan is de toplaag beschadigd. Nee, dit is niet waar. Eigenlijk kunnen alle houten vloeren van tijd toddler tijd veranderen van kleur. Amerikaanse kersen en vele exotische soorten, zoals Braziliaanse kers, zijn lichtgevoelig en zullen naarmate de tijd verstrijkt een diepe, rijke en donkere kleur vertonen.

Uiteindelijk zal de hele vloer eenzelfde kleurtoon aannemen. Er zijn geen vaste waarden vastgesteld voor dit natuurlijke proces, het is niet te sturen, daarom kan de fabrikant geen garantie bieden bij onvoorziene kleurveranderingen. 7. Het moet mogelijk zijn dat ik elk stuk hout dat ik gekocht heb kan gebruiken. Praktisch gezien is hout een natuurproduct, en daarom is het nooit helemaal best.

Houten Vloer In Huis? Waarop Te Controleren

Deze imperfecties kunnen natuurlijk zijn, maar ze kunnen ook zijn ontstaan bij het fabricatieproces. Soms verschilt dit percentage (8 kid 10 procent) voor de exotische houtsoorten. Als de breedte van de planken bij het leggen van de vloer blijken te variren, leg dan planken van dezelfde breedte in dezelfde rij.

Als ik een kapotte of beschadigde plank vind nadat de vloer is gelegd, zal de fabrikant deze vervangen of repareren. Nee, dit zal niet gebeuren. Het is de verantwoordelijkheid van een installateur of de klant om de vloer te controleren, en elke plank te selecteren op kwaliteit en natuurlijke kleurvariatie voordat de vloer gelegd is.

Als het nodig is kan een enkele slab vervangen worden, maar garantie is niet gebruikelijk. 9. Als mijn houten vloer kieren tussen de planken vertoont in de wintermaanden, dan is de vloer defect. Bijna elke houten vloer heeft te maken satisfied kieren of naden tussen de planken. In de winter season, wanneer huizen verwarmd worden en de lucht droog is, zal het vocht in de houten vloer verdampen, waardoor de planken krimpen.

In de lente, als de verwarming weer uitstaat en de luchtvochtigheid toeneemt, zullen de kieren weer opgevuld worden. Dit is een natuurlijk proces, en betekent niet dat de planken beschadigd zijn. 10. Keukenvloerreiniger satisfied azijn, ammoniak of schuurmiddelen zijn de beste producten om mijn vloer mee schoon te maken. Gebruik nooit dit soort producten voor dagelijks gebruik, de toplaag kan grotendeels weggeschuurd worden en de vloer raakt beschadigd, hierdoor vervalt je garantie.

Eiken Vloeren In Huis? Doe Het Goed

11. Het is het beste om de luchtvochtigheid in mijn huis zo laag of droog mogelijk te houden. De parketvloerindustrie raadt aan om in huis niet af te wijken van de normale leefomstandigheden. Dit betekent doorgaans een temperatuur van 15 toddler 26 graden en een relatieve luchtvochtigheid van 45 kid 60 procent bij een continue luchtstroom over het vloeroppervlak.

Eiken Houten Vloer Woonkamer? Lees DitHouten Vloer In Huis? Hier Moet U Op Letten

Mijn vloer heeft andere kleuren en verschilt in textuur met het teststaaltje, dus ik heb waarschijnlijk niet het juiste item gekregen. Houten vloeren zijn als sneeuwvlokjes. Geen twee bomen zijn hetzelfde, en ook twee planken niet, zelfs niet als ze uit dezelfde boom komen. Meubelstukken, kasten of deuren zijn doorgaans van 1 kid 10 verschillende stukken hout gemaakt.

Je vloer is uniek, en dat maakt het een dierbaar item. 13. Alle houtsoorten en houten vloeren hebben dezelfde hardheid. Dit is niet waar. Alle hardhouten vloeren kunnen deuken en krassen krijgen in verschillende omstandigheden. De houtindustrie heeft een classificatieschaal voor de hardheid van hout, ook wel de Janka-schaal genoemd, waarin de weerstand tegen deuken en krassen per houtsoort is ondergebracht.

Eiken Houten Vloer Woonkamer? Beste kwaliteitEiken Houten Vloer Woonkamer? Kijk Hier Naar

Rode eik telt bijvoorbeeld 1290, Braziliaanse kers 2890, en Braziliaanse walnoot zelfs 3680. Bamboe is een grasproduct, de hardheid van dit materiaal is vergelijkbaar fulfilled dat van esdoorn of tough grenen, maar kent andere normen satisfied betrekking tot de toepassing. 14. Het is het beste om te stofzuigen met een roterende borstel, om vuil en gruis van mijn houten vloer te verwijderen.

Leave a Comment